Харчування в Моршині

Повноцінне харчування гостей готельно-оздоровчого комплексу “Віват” здійснюється в кафе “Каштан” (50 м від готелю).

А також Вас запрошує кафе “Віват”, де Ви можете замовити смачні десерти, шоколад, насолодитися ароматом натуральної кави, відчути лікувальні властивості карпатських фіточаїв, збагатити свій організм синглетно-кисневою пінкою.

літній майданчик кафе "Віват"

Кафе “Каштан” пропонує для своїх гостей комерційне та дієтичне харчування. Тут є дві затишні зали для дієтичного харчування, кафе-бар, дві літні тераси та малий банкетний зал. У “Каштані” ви завжди відпочинете у приємній атмосфері та поласуєте улюбленими стравами. Смачна кухня, приємний персонал, доступні ціни приємно Вас здивують.

Звичайно, основним для Моршина все ж залишається пропозиція дієтичного харчування тому, що більшість гостей приїздять сюди для лікування та оздоровлення. Ми пропонуємо читачам нашого сайту детальніше ознайомитися із інформацією стосовно дієтичного харчування.

Дієтичне харчування — це спеціальне харчування хворої людини, що є обов'язковою частиною комплексного лікування. В одних випадках дієтичне харчування — це основний лікувальний засіб, в інших — необхідний, на фоні якого застосовують усі інші лікувальні заходи. Дієтичне харчування грунтується на принципі максимальної збалансованості основних харчових речовин у добовому раціоні з урахуванням механізмів перебігу хвороби та стану ферментативних систем хворого.

Лікувальна дія дієтичного харчування забезпечується:

  1. спеціальним підбором харчових продуктів;
  2. визначеними співвідношеннями між основними харчовими речовинами;
  3. відповідною технологією приготування дієтичних страв. Наприклад, виключенням з дієти окремих харчових продуктів можна значно знизити в ній вміст холестеролу, жирів, натрію, цукру, а відварюванням м'яса та риби — вміст пуринів та екстрактивних речовин.
Дієта № 1

Призначають при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, після лікування гострого гастриту або загостренні хронічного гастриту.
ОСНОВНІ ПРАВИЛА ДІЄТИ:
Все потрібно готувати на пару, варити або запікати без шкірки. Із раціону виключають надто гарячі і дуже холодні страви. Потрібно обмежити вживання солі, яка затримує воду і подразнює слизову шлунка.
Дієта передбачає дробне харчування — потрібно їсти 5-6 раз в день, але невеликими порціями.

Дієта № 5

Показання до дієти:
хронічний гепатит
хронічний холецистит
цероз печінки
жовчнокам'яна хвороба
гострий гепатит і холецестит в період одужання
Потрібно хапчуватись 4-5 раз в день приблизно рівними порціями.

5п Дієта

Показання до дієти:
хронічний холецестит в період одужання після загострення і без загострення.
Ціль дієти - нормалізувати функцію підшлункової залози , зменшити збудливість жовчного міхура, попередити жирову інфільтрацію печінки і підшлункової залози. Режим харчування при дієтї №5п: 5-6 раз в день.

Дієта № 9

Дієта при цукровому діабеті легкої і середньої важкості: хворі з нормальною або злегка надлишковою масою тіла не отримують або отримують в невеликій дозі інсулін ( 20-30 ЕД)
Ціль дієти - забезпечити нормалізацію вуглеводного обміну і попередити порушення жирового обміну, визначити переносимість до вуглеводів. Режим харчування при дієті №9 5-6 разів в день з рівномірним розпреділенням вуглеводів.

Дієта № 15

Показання до дієти:
захворювання які непотребують спеціальних лікувальних дієт і без порушення стану шлунково кишкового тракту, перехід до звичайного харчування в період одужання і після лікувальних процедур. Ціль дієти забезпечити фізіологічно повноцінним харчуванням. Харчування 4 рази в день.